Norske brennerier

Norske brennerier, destillerier og frittstående brennevinsprodusenter

Rundt 1830 var det flere hundre brennerier i Norge. I 1957 var antallet åtte, og da produksjonsmonopolet for brennevin ble opphevet i 2005, var det kun fire protetspritbrennerier, et rektifikasjonsanlegg på Hamar og brennevinproduksjon hos Arcus i rest.

Monopolet ble opphevet og Ole Puntervold og Agder Brenneri ble etablert samme år. Innenlands brennevinsproduksjon var tydeligvis interessant for flere, og det hele ballet på seg. I dag teller «brenneri- og destilleri-Norge» over 30 produsenter. Samtidig har vi også fått private selskaper som produserer brennevin og får dette produsert hos de som har eget destilleri.

Les merShow less
kr 80.00
Siste varer på lager
Beskrivelse

Til nå har det ikke vært utarbeidet noen helhetlig oversikt over hvem disse brenneriene, destilleriene og brennevinsprodusentene er. Dette har Norske Akevitters Venner nå gjort noe med – som et eget bilag til medlemsbladet AquaVITs juniutgave 2021.

Her kan du lese om de forskjellige aktørene, hva de produserer og om det er mulig å komme på besøk. Tekniske data om destillasjonsutstyr og produksjonsvolum er også med – beregnet på de som er litt mer enn vanlig interessert.

Vi går antakelig mot en ny sommer der det blir anbefalt å legge ferien innenlands. Vi håper derfor at heftet også kan bli en interessant reiseguide som både tar deg rundt kysten, til innlandet og nord for Polarsirkelen. Derfor har vi tatt med kontaktinformasjon til de som driver produksjon i eget destilleri.

Les merShow less
Produktdetaljer
Sist vist
kr 80.00
Norske brennerier, destillerier og frittstående brennevinsprodusenter Rundt 1830 var det flere hundre brennerier i Norge. I 1957 var antallet åtte, og da produksjonsmonopolet for brennevin ble opphevet i 2005, var...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 149.00
Formålet med et smakshjul for akevitt er å skape et rikere språk for å beskrive smak og aroma for norsk akevitt. Akevitt er et kvalitetsbrennevin på linje med rom, whisky og cognac, men smaksbeskrivelsene av akevitt...
kr 200.00
Chymisk-Oeconomisk Afhandling om Norske Akeviter, Bær-Tinkturer og Bær-Safter Nytt opptrykk av Christopher Blix Hammers bok, forfattet på Melbostad, Hadeland, i 1776 og trykket i Christiania i 1780. Kommentarer...
kr 72.00
Boken omhandler smaken av Norge; mattradisjoner, akevitt og kultur – og er et studiehefte for de kreative og sosiale. Studieringen skal• gi kunnskap om norsk mat- og drikkekultur og de norske akevittene• bidra til...
kr 95.00
Norsk akevitt kan nytes til så mye mer enn bare som følge til den norske julematen. Med dette smaksarket vil du få en større forståelse for de ulike bruksområdene til de norske akevittene og hvordan de best kan nytes....
kr 299.00
Med boka «Atlungstad brenner vi for» ønsker Atlungstad Brenneri  å formidle brenneriets spennende historie gjennom 165 år. Atlungstad Brenneri er en av de eldste industribedriftene i Innlandet.  Brenneriet ble i 2012...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 349.00
Akevitt- smaken av Norge Robust og praktisk «roll-top»-ryggsekk laget av solid RPET lerret (fremstilt av resirkulerte PET-flasker). Ryggsekken har et stort rom på innsiden og en lomme foran. Med bærestropp,...
kr 95.00
Når vi skal ut på tur med en liten akevitt på lur, varmer den godt, men det kan gi en enda bedre opplevelse hvis du har med et sitteunderlag i ull. I 2019 utlyste vi en strikkekonkurranse på akevittgenser. Vi fikk...
kr 360.00
Gylne øyeblikk oppstår når mat og drikke harmonerer, når opplevelsen av måltidet overgår kvaliteten av de enkelte bestanddelene. Norske Akevitters Venners praktbok gir deg en smak av det gylne, norske måltidet slik...
kr 179.00
Holiday rPET Samme god Innfatning som vanlige Holiday, men denne produsert fra resirkulerte materialer (flasker).  GRS (Global Recycled Standard) versjon 4.0 De lagerførte er alle bulk pakket og kun med film på...
kr 79.00
SENNEPSSAUS MED DILL Laget på lokale råvarer og sennepsfrø fra verdens nordligste sennepsåker! 100% lokalprodusert produkt. Sennepsfrøene dyrkes her på Berg Gård hvor også hele sennepsproduksjonen foregår. Vår...
kr 125.00
Akevittpølse av frilandsgris med gårdens akevitt (Aquavit No.1) og akevittkrydder.  En av våre bestselgere ! Ingredienser: Kjøtt av frilandsgris, appelsinskall, salt, bestrålt krydder, akevitt, startkultur og...
kr 50.00
Jakkemerke med logo. Her er stiften byttet ut med en kraftig magnet slik at klesplagget ikke ødelegges.  NB! Jakkemerke selges bare til registrerte medlemmer.
kr 599.00
Norske Akevitters Venner har spesialdesignede slæyfe som passer til nær sagt alle anledninger Sløyfen er produsert i silke på den samme italienske fabrikken som lager slips for de store motehusene. Kvaliteten er med...
kr 180.00
Sett «prikken over i’en» med en skyggelue med vår egen logo. Luen har spenne for regulering bak, er produsert i sort, myk chinowill. Luen har tøyrem med messingspenne for justering
kr 129.00
Størrelse 38-40. Farge: Svart med logo over hele sokken. Sokkene er produsert i 80 prosent bomull, 15 prosent polypropylen og 5 prosent lycra. Kr. 155 per par. 
kr 95.00
Nå kan også du strikke Akevittgenseren, designet av Ann Katrin Bryn. Oppskriften inkluderer oversikt over garn (selvsagt norsk)  og det er også vedlagt et merke i skinn til å sy på den ferdige genseren. Oppskriften...
kr 599.00
Akevitt-smaken av Norge RFID beskyttet frontlomme. Lesbar baklomme. Rask tilgang. Kvalitetsmaterialer. Norsk design. 6 lommer for kort og sedler. EXENTRI Miniwallet er en minimalistisk liten lommebok som rommer...
kr 200.00
Chymisk-Oeconomisk Afhandling om Norske Akeviter, Bær-Tinkturer og Bær-Safter Nytt opptrykk av Christopher Blix Hammers bok, forfattet på Melbostad, Hadeland, i 1776 og trykket i Christiania i 1780. Kommentarer...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
No products were found.