Har Bergen en egen brennevinshistorie? Spørsmålet ble stilt i våren 2001 og resultatet ble etableringen av Selskabet til Bergens Aquavitens Fremme og Bergens Aquavit 1818.
Boken ble lansert 30. august 2012 i Den gamle Rådhuskjelleren under Nikolaikirkealmenningen i regi av Selskabet til Bergens Aquavitens Fremme. Det hele begynte våren 2001 som et spørsmål i Bergens Tidende og en utfordring til destillatør Halvor Heuch hos Arcus. Siden har det gått en vei – med Bergens-akevitten som nå er tilbake for fullt blant en hærskare norske akevitter. Forfattere i boken er Tryggve Fett, Geir Atle Ersland, Halvor Heuch, Frithjof Nicolaysen, Lotte Schonfelder, Jarle A. Hansen og Gunnar Staalesen med Svein Nordahl Pedersen som redaktør. «Historien i historien – drikkekulturens utvikling i Bergen»