Formålet med et smakshjul for akevitt er å skape et rikere språk for å beskrive smak og aroma for norsk akevitt. Akevitt er et kvalitetsbrennevin på linje med rom, whisky og cognac, men smaksbeskrivelsene av akevitt har ofte vært litt enkle, og det går ofte i karve og/eller dill, sitrus og litt fatpreg.
Interessen for akevitt er stadig økende, og et eget smakshjul kan hjelpe folk å fordype seg litt mer i akevittens mysterier. Akevitthjulet er tenkt som et redskap ved akevittsmakinger, men det kan også brukes av alle som synes det norske nasjonalbrennevinet er et spennende område.
Akevitthjulet er ut viklet for Norske Akevitters Venner av Hans Ingi Råheim Tryggvason. Som øl- og vinsommelier er han også opptatt av hvordan akevitt kan settes til mat, og håpet er at akevitthjulet kan bidra til at brukeren finner gode mat- og akevittkombinasjoner.
Med på laget er også grafisk designer June Grodatter Tryggvason og åtte av de mest respekterte og fremtredende personene i akevittbransjen. Akevittekspertene har gitt uvurderlige innspill i prosessen og bidratt til et flott sluttresultat.